En antanut rokottaa lastani rotavirusta vastaan

11 kommenttia:

Meillä oli tänään 2kk neuvola ja olin jo varautunut väittelemään neuvolan hoitajan kanssa rokotteesta. Minun ei kuitenkaan tarvinnut kun sanoa: "Ei kiitos, emme ota tätä rokotetta." Haluan kuitenkin korostaa heti alkuun, että en ole lääkäri tai rokotusasiantuntija. En neuvo ketään toimimaan samoin. Haluan vain tuoda omat ajatukseni julki. Jokainen vanhempi on itse vastuussa omasta lapsestaan ja hänen hyvinvoinnistaan.

Miksi?


Olen puhunut paljon Oliverin vatsavaivoista mitkä on nyt viimeaikoina vaan pahentuneet. Imetysdieetti toimii, mutta epäilen nyt viljojen aiheuttavan refluksioireita, kamalaa kipua ja huutoa. Jätän siis myös viljat pois ruokavaliosta kananmunan, maidon ja soijan lisäksi. Tälläiseen selvästi oireilevaan ja kehittymättömään suolistoon en halua laittaa yhtään enempää rasitetta, kun mikä on tarpeen. En halua lapsen joutuvan kärsimään kohtuuttomasti siltä varalta JOS tauti iskee, kun tauti ei ole hengenvaarallinen. Kiitos Suomen loistavan terveydenhuollon.

Mietin rokotteen kohdalla hyöty ja haittasuhteita. Otanko rokotteen lapselle sillä uhalla, että hän kärsii kivuista ja pahoista suolisto-oireista kuukausia, vuosia tai jopa loppu elämän? En anna 2 kuukautta vanhalle vauvalle edes kiinteitä ruokia, miksi laittaisin hänen herkkään suolistoon elävää virusta? Tässä kohtaa pakko mainita, että jos Oliver olisi "normaali vauva" en olisi koskaan edes kyseenalaistanut koko rokotetta vaan ottanut sen kyselemättä.

Edellä mainittujen varjolla voin todeta hyvällä omatunnolla, että meidän kohdalla riski saada ja sairastaa rotavirus on pienempi kun rokotteen aiheuttamat haitat. Rotavirus sairastetetaan ohi yleensä n. viikossa ja vakavimissakin tapauksissa se hoituu sairaalahoidolla, kun taas rokote voi aiheuttaa elinikäiset suolistovaivat jo valmiiksi kärsineelle suolistolle.

Joku kysyisi tässä kohtaa ymmärränkö minä mikä on laumasuoja? Tottakai ymmärrän. Ja siksi haluankin lapselleni kaikki muut rokotteet paitsi rotaviruksen ja vesirokon. En antaisi itselleni anteeksi jos kyseinen rokote aiheuttaisi vakavia jälkiseuraamuksia. Ja kuten jo sanoin, jos Oliverilla ei olisi vatsavaivoja - olisimme ottaneet rokotteen mukisematta.Mitä ajatuksia herättää?𝐼𝒽𝒶𝓃 𝓂𝒶𝓂𝒾𝓃𝒶 - 𝒩𝒾𝒾𝓃𝒶


PS: Jos kiinnostaa niin enemmän meidän arkea, 
imetysdieettiä ja mun treenailuja löydät mun instagramista!

11 kommenttia:

 1. Sen enempää kantaa ottamatta koko tekstiisi, tartun yhteen kohtaan.
  "Rotavirus sairastetetaan ohi yleensä n. viikossa ja vakavimissakin tapauksissa se hoituu sairaalahoidolla" - ymmärräthän, että pahimmassa tapauksessa teho-osastolla putkitettuna koneissa kiinni, ja silloinkin lapsi pahimmillaan taistelee joka sekunti hengestään? On lapsia, jotka ovat kuolleet rotaan, tai olleet taudin vuoksi hengenvaarallisessa tilassa.
  Mielestäni on ÄÄRETTÖMÄN vastuutonta kirjoittaa tuollaista väitettä, että "kyllä se sairaalassa hoituu".

  Tai hoituu kyllä, voi vaan olla että vauva ei tulekaan enää koskaan kotiin siltä viikon sairaalareissulta.

  Muuten saat itse tehdä päätöksesi oman vauvasi rokotuksien kohdalla, se ei minua liikuta, ja ymmärrän kyllä syysi. Mutta tuollaisen asian väittäminen nostaa niskavillat pystyyn täällä perheessä, jossa on lääkäri ja sairaanhoitaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Kiitos asiallisesta kommentista. Hyvä pointti, juuri tämän takia korostin tekstin alussa, että en ole asiantuntija. En valitettavasti löytänyt tietoa rotavirukseen sairastuneiden lasten tehohoidon tarpeesta ja siitä oliko tehohoitoon osasyyllisenä mahdollisesti jokin muu kuin pelkkä rota. Ainoa mistä löysin tietoa oli, että rotavirusta hoidetaan erikoissairaanhoidossa nesteytyksellä. En koe olevani vastuuton kun kirjoitan omista mielipiteistäni julkisesti. En missään nimessä kannusta ketään jättämään rokotetta ottamatta, mainitsin myös sen tekstissäni.

   Poista
  2. On myös lapsia, joille rotarokote on ollut hengenvaarallinen.

   Poista
  3. Siis tämä kommentti oli lääkärille ja sairaanhoitajalle:

   Hahhah, kas kun ette Jeesus ja Jumala. Ompa ikävää, että tuossa asemassa ei saa sanoa poikkipuolista näkökulmaa. Tämänpäivän vanhempana on pakko pysyä lujana ja täytyy muistaa, että rokotuspakkoa ei Suomessa ole (koska eihän sille ole mitään vedenpitävää syytä) ja jos terveydenhoitaja tai lääkäri hyökkää asiattomasti kimppuun -> potilasasiamiehelle heti. Asiat on ihan perusteltavissa kyllä, mutta ei tälle korruptiolle mitään mahda. Toivottavasti yksilönvapaus näissä asioissa säilyy. Sinun ei tarvitse perustella yhtään kenellekään rokotus tai rokottamattomuuspäätöksiä, eikä asiattomuuksia tarvitse kuunnella. Törkeintä on lääkäriltä esim. hengen vaaran uhalla uhkailu, mikä sekin täysin asiatonta. Esim. Rokotettu voi saada myös tetanuksen ja siihen ei auta rokote vaan immunoglobuliini. Niitäkin on nähty, että sairaalassa ei ole ollut immunoglobuliinia ja on tyrkätty rokote, vaikka se ei auta.

   Kannattaa katsoa holistisia ja funktionaalisia lääkäreitä joilta voi saada paremmin tukea omille näkemyksille. Maailma avartuu tällöin uudella, laajemmalla tavalla.

   Poista
 2. On oma asiasi millä tavalla haluat suojata lastasi ja minkä katsot tarpeettomaksi ja vain yhteiskunnan ylihyysäämiseksi. Se on se mielipide.

  Mutta se ei ole enää mielipide, että lauotaan pelkästään Googlen tuoman näkemyksen mukaan että rota on "vain" pikku juttu mikä pahimmassa tapauksessa vaan vaatii vähän nesteytystä sairaalassa. Ihan oikeastikko kuvittelet että vain sen takia se on otettu rokotus ohjelmaan, että tältä nesteytykseltä vältyttäisiin?

  Ja ihan yhtä lailla ne muut rokotteet on myös JOS varalta ja ihan kaikki voi aiheuttaa oireita tai joku saada niistä jotain vakavampaa kuin toiset.

  Niinkuin itse sanoit, et ole lääkäri. Hieman kannattaa jatkossa miettiä miten ne "mielipiteet" ilmaistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Mielipiteeseeni vaikuttaa myös oma kokemus ja lastenlääkärin mielipide rokotuksesta ja rotaviruksesta. Ei siis ole ”Googlen tuomaa näkemystä”.

   Vaikka en ole lääkäri, niin minulla on silti kaikki oikeus puhua blogissani juuri niistä ajatuksista mitä itse koen. Tämä kun on minun alusta, eikä mikään virallinen terveyskirjasto 😊

   Hyvää loppukesää!

   Poista
  2. Hahhah, kas kun ette Jeesus ja Jumala. Ompa ikävää, että tuossa asemassa ei saa sanoa poikkipuolista näkökulmaa. Tämänpäivän vanhempana on pakko pysyä lujana ja täytyy muistaa, että rokotuspakkoa ei Suomessa ole (koska eihän sille ole mitään vedenpitävää syytä) ja jos terveydenhoitaja tai lääkäri hyökkää asiattomasti kimppuun -> potilasasiamiehelle heti. Asiat on ihan perusteltavissa kyllä, mutta ei tälle korruptiolle mitään mahda. Toivottavasti yksilönvapaus näissä asioissa säilyy. Sinun ei tarvitse perustella yhtään kenellekään rokotus tai rokottamattomuuspäätöksiä, eikä asiattomuuksia tarvitse kuunnella. Törkeintä on lääkäriltä esim. hengen vaaran uhalla uhkailu, mikä sekin täysin asiatonta. Esim. Rokotettu voi saada myös tetanuksen ja siihen ei auta rokote vaan immunoglobuliini. Niitäkin on nähty, että sairaalassa ei ole ollut immunoglobuliinia ja on tyrkätty rokote, vaikka se ei auta.

   Kannattaa katsoa holistisia ja funktionaalisia lääkäreitä joilta voi saada paremmin tukea omille näkemyksille. Maailma avartuu tällöin uudella, laajemmalla tavalla.

   Poista
 3. Olethan ottanut myös huomioon muut kelle rota on hengenvaarallinen tauti ja keihin se voi tarttua lapsesi kautta, kun rokotetta ei ole otettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenhän se lapsi sen voi tartuttaa, jos sillä lapsella ei sitä ole? Voin vastata sulle, ei se voi saada sitä lapselta, jolla sitä ei ole. Ihan rota-rokotteestakin se tarttuu, aika helposti vieläpä.

   Poista
  2. Olen ottanut huomioon, siksi täytyy olla tarkkana että ei kyläile missään jos on mahataudin oireita. Niinku en muutenkaan tekisi, oli kyse sitten rotasta tai norosta tai mistä tahansa muusta taudista.

   Poista
 4. Olet fiksu äiti, ihanan ajattelevainen. Pelottavaa on kyllä, että meillä Suomessa rokotteita ei saa kyseenalaistaa lainkaan ja heti ollaan lastensuojelun kanssa usuttamassa kimpppuun. Rokottamattomuus tulee lisääntymään ymmärrettävästä syystä, kun asioihin alkaa perehtyä. Rokoteuskovaiset on kyllä mahdoton ihmisryhmä, mutta eläköön he omaa elämäänsä. Kaikkea hyvää sinulle ja lapsellesi. ps.kannattaa kaikkien lukea rokotteiden pakkausseloste ja käyttää omia aivoja.

  VastaaPoista